top of page
WhiteSummer-132.jpg

SOCIËTEIT

LID

WORDEN?

WAT BETEKENT HET OM LID TE ZIJN?

Door lid te zijn van sociëteit De Dieu vergroot je op informele wijze je kennis en sociale contacten. Bovendien draag je bij aan het in stand houden van een belangrijk Rijksmonument: Huize De Dieu.

WELKE PRIVILEGES HOREN ERBIJ?

Toegang tot Huize De Dieu met een persoonlijke toegangspas; gebruik van koffie en bar inbegrepen; gebruik van vergaderruimten (op afspraak) inbegrepen; toegang tot de app, uitnodigingen voor alle evenementen en bijeenkomsten... en nog veel meer.

WAT ZIJN DE KOSTEN OM LID TE ZIJN?

Met een éénmalige inleg van € 5000,- wordt je mede-eigenaar van Huize De Dieu. De bijdrage aan de sociëteit bedraagt € 125,- per maand.

WIE ZIJN ER AL LID EN WAAROM?

Tom-Hes.jpg

Ik ben vanaf de eerste dag een trotse founder van De Dieu. Voor mij is De Dieu de ontmoetingsplek waar ik goed kan sparren met andere ondernemers. Waar ik heel veel plezier uithaal tijdens unieke evenementen. En dat ook nog eens in het mooiste historische pand van Alkmaar!

TOM HES

Founder sinds 2013

De Dieu - Interieur-137.jpg

OVER HET PAND

HUIZE EGMONT

In Alkmaar zijn in 2014 ruim honderd mannen bij elkaar gekomen om gezamenlijk een zeer bijzonder monument te bewaren voor de toekomst. Huize De Dieu (ook bekend als huize Egmont) staat in de belangrijkste winkelader van de stad en is in 1744 gebouwd in opdracht van Carel de Dieu. Verstopt voor de voorbijgangers zijn unieke wand- en plafondschilderingen, schouwen, stucwerk en een schitterend trappenhuis te vinden. Ten behoeve van dit behoud zijn stichting Behoud Huize Egmont en vereniging Sociëteit De Dieu opgericht.

KALENDER

Den Haag-101_edited.png

8 NOV

VAN

TOT

19.30 

22.30

POLITIEK CAFE DEEL 1

De Dieu ontvangt een lid van de Tweede Kamer en een politiek lobbyist. Zij nemen De Dieu mee in het politieke spel. Hoe wordt er onderhandeld en wat gebeurt er achter de schermen? De Dieu Politiek Café licht een tipje van de sluier op.

Sinterklaasintocht.jpg

25 NOV

VAN

TOT

14.30

17.00

SINTERKLAAS VOOR DE KLEINTJES

Voor de kinderen van leden van De Dieu komt ook dit jaar Sinterklaas naar de Langestraat. Deze traditie bestaat net zo lang als de sociëteit en we hopen dat de Goedheiligman dit nog jaren wil volhouden!

DOELEN DE DIEU

ENGAGEMENT

De sociëteit organiseert regelmatig interessante evenementen voor haar leden. Zowel in Huize De Dieu als daarbuiten. Zo zijn er al werkbezoeken afgelegd aan de Tweede Kamer, zijn we te gast in sociëteiten in Den Haag, Amsterdam, Haarlem en Londen en bezoeken we bedrijven voor een blik achter de schermen. In de sociëteit zijn regelmatig sprekers te gast. Onder andere de directeur van voetbalclub AZ, de burgemeester van Alkmaar, de mensen achter Ben Bits en een voormalig geheim agent zijn op bezoek geweest voor een gesprek en discussie met de leden van de sociëteit.

Den Haag-153.jpg
bottom of page